25.1.2017

Alku

Aloitan tämän blogin ajatuksena kehittää omaa ajatteluani ja itseäni. Pohdin eksistentiaalisia, olemassaolon ja elämisen kysymyksiä heijastellen näitä pohdintoja omaa elämääni vasten. En anna enkä tarjoile sen enempää itselleni kuin muillekaan täsmällisiä ratkaisuja, koska tämä olisi mahdotonta: jokaisen elämä on ainutlaatuinen ja jokaisen on tehtävä ratkaisunsa itse. Tilanteisiin ei myöskään ole yhtä oikeaa vastausta.
Lähtösysäyksenä tälle blogille on uudenvuodenlupaukseni. Lupasin kirjoittaa tänä vuonna enemmän. Kirjoittaminen on minulle arvona ja taitona tärkeää. Koen sen myös vähintäänkin välttävästi osaavani. Silti en saa päivätyöni jälkeen juurikaan kirjoitettua. Toivon tämän blogin antavan sekä alkusysäyksen kirjoittaa enemmän että tämän kirjoittamisen kautta jäsentää ajatuksiani. Näistä ajatuksista toivon muidenkin hyötyvän.
Olen kiinnostunut elämisen taidoista, elämänfilosofiasta ja ihmisenä olemisen kysymyksistä. Tutkin ja peilaan aihetta monilla tasoilla sekä henkilökohtaisena harrastuksena että työssänikin. Uskon, että ihminen ei ole koskaan valmis ja että hän voi vaikuttaa elämäänsä myönteisellä tavalla. Täällä tutkin, miten, miksi ja millä tavoin. Aion myös hiljalleen lisätä blogiini vanhempia tekstejäni erilaisista itseäni kiinnostavista aiheista. Vielä kirsikkana kakun päälle, lisäilen kaunokirjallisempia tekstejä, joita olen erinäisillä salanimillä kirjoitellut.